Tyskland vil navngi land som smugler våpen til Libya

Tysklands utenriksminister Heiko Maas. Foto: Hannibal Hanschke / Pool Photo via AP / NTB scanpix
Tysklands utenriksminister Heiko Maas. Foto: Hannibal Hanschke / Pool Photo via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tysklands utenriksminister Heiko Maas ønsker å trappe opp presset mot land som bryter våpenembargoen mot Libya, ved å navngi dem for offentligheten.

– Du kan ikke la være å navngi disse landene i det lange løp. Viljen til å gjøre det øker stadig i EU, sier han i et intervju med nyhetsbyrået DPA tirsdag.

EU har iverksatt en operasjon i Middelhavet for å overvåke FNs forbud mot å eksportere våpen til Libya. Satellittovervåking gjør det mulig å følge leveransene, men så langt er de ikke blitt stanset.

Opplysninger om brudd på våpenembargoen blir for tiden kun delt med FN, og nylig sa FNs generalsekretær António Guterres at Tyrkia, Egypt, De forente arabiske emirater og Russland er blant landene som sender våpen til det krigsherjede nordafrikanske landet.

EU har så langt avstått fra å rette åpen kritikk mot disse landene, men Maas mener at det vil komme.

Onsdag overtar Tyskland formannskapet i EU.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
19:52SportStjernespiller risikerer rettssak etter sexvideo-skandale19:49PolitikkFylkesstyret i Oslo Frp enig om at partileder Siv Jensen bør toppe stortingslista18:24VerdenTrump bes trekke sin foreslåtte norgesambassadør på grunn av rasisme17:59Helse og livsstilSlutt for Joika-boksen etter 60 år17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken
Populært