Cirque du Soleil søker om konkursbeskyttelse

Det verdenskjente nysirkuset Cirque du Soleil opplyste mandag at det kutter flere tusen stillinger og søker om konkursbeskyttelse for å overleve koronakrisen. Her fra generalprøven før finalen i Eurovision Song Contest i Moskva i 2009. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB scanpix.
Det verdenskjente nysirkuset Cirque du Soleil opplyste mandag at det kutter flere tusen stillinger og søker om konkursbeskyttelse for å overleve koronakrisen. Her fra generalprøven før finalen i Eurovision Song Contest i Moskva i 2009. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det verdenskjente nysirkuset Cirque du Soleil opplyste mandag at det kutter flere tusen stillinger og søker om konkursbeskyttelse for å overleve koronakrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cirque du Soleil fra Montreali Canada har blitt hardt rammet av koronautbruddet og har måttet avlyse turneer og forestillinger flere steder i verden. I tillegg sliter sirkuset med en gjeld på mer enn 1 milliard dollar, tilsvarende knappe 9,7 milliarder kroner.

I en uttalelse sier Cirque du Soleil at det vil søke om konkursbeskyttelse i USA dersom søknaden om konkursbeskyttelse blir godkjent av en rett i Quebec tirsdag.

Cirque du Soleil opplyser at det har inngått en avtale med nåværende eiere og investorer fra USA, Canada og Kina.

Til sammen 3.480 ansatte, som har vært permittert, mister nå jobben.

– De siste 36 årene har Cirque du Soleil vært en suksess og en lønnsom organisasjon. Men med null inntekter siden nedstengningen på grunn av covid-19, er vi nødt til å ta grep for å sikre selskapets framtid, sier sjef Daniel Lamarre i Cirque du Soleil Entertainment Group.