Forskere: Nytt virus funnet i Kina

Et nytt influensavirus med pandemipotensial er funnet i Kina, opplyser kinesiske forskere

Det nye influensaviruset som er funnet i Kina, er påvist hos griser, men kan smitte videre til mennesker. Her griser fra en gård nære Frankfurt i Tyskland. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix
Det nye influensaviruset som er funnet i Kina, er påvist hos griser, men kan smitte videre til mennesker. Her griser fra en gård nære Frankfurt i Tyskland. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge forskerne er viruset funnet hos griser, men kan smitte mennesker, skriver BBC.

Forskerne er bekymret for at viruset kan mutere, noe som vil gjøre det lettere å spre seg fra en person til person.

Viruset skal ha alle egenskapene til et virus som kan spre seg til mennesker og må nøye overvåkes. Og ettersom det er nytt, er det ikke forventet at mennesker er immune mot det.

Verden hadde sin foreløpig siste influensapandemi med svineinfluensa i 2009. Det ble mindre dødelig enn først fryktet, i stor grad fordi mange eldre mennesker hadde noe immunitet mot det, trolig fordi det lignet andre influensavirus som hadde sirkulert tidligere.

Svineinfluensaen er nå dekket av den årlige influensavaksinen, slik at folk er beskyttet. Det nye influensaviruset som er funnet i Kina, ligner svineinfluensaen, men har noen ulikheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC forklarer: Hva er et virus – og hvordan skiller det nye coronaviruset seg ut?

WHO vil se nøye på studien

Ifølge WHOs talsmann Christian Lindmeier, er studien en påminnelse om hvor viktig det er å overvåke influensasituasjonen under coronapandemien.

– Vi vil lese rapporten nøye for å forstå hva som er nytt, sa Lindmeier på en pressekonferanse i Genève tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.