Moskva: Én av fem testet positivt for antistoffer

For tre uker siden lempet Moskva på restriksjonene som hadde vært på plass i to måneder. Begrunnelsen var et betydelig fall i infeksjonsraten. Onsdag deltok russiske soldater i en storstilt, forsinket feiring av 75-årsdagen for seieren over Nazi-Tyskland. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix
For tre uker siden lempet Moskva på restriksjonene som hadde vært på plass i to måneder. Begrunnelsen var et betydelig fall i infeksjonsraten. Onsdag deltok russiske soldater i en storstilt, forsinket feiring av 75-årsdagen for seieren over Nazi-Tyskland. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix Foto: Alexander
Artikkelen fortsetter under annonsen

Én av fem Moskva-innbyggere som har testet seg for antistoffer fra coronaviruset, har fått positivt resultat, ifølge myndighetene i den russiske hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag har 19,9 prosent av moskovittene antistoffer mot coronaviruset, sa viseordfører Anastasia Rakova fredag.

Over 90.000 innbyggere i Moskva har så langt blitt testet for antistoffer i et forsøk på å kartlegget omfanget av coronautbruddet.

Rundt en tredel av dem som har testet positivt for antistoffer, har sannsynligvis fått dem i løpet av den siste måneden, mener Rakova.

Russland har påvist over 620.000 smittetilfeller og nærmere 9.000 dødsfall. Moskva har vært hardest rammet.

Aktuelt: Lege ved Nordfjord sykehus smittet av coronaviruset