Nye coronatiltak i Texas: Stenger barene

Mange samlet seg torsdag på elven Comal River i byen New Braunfels i Texas, til tross for at antallet koronasmittede i delstaten nå vokser raskt. Guvernøren har satt delstatens gjenåpning på pause som følge av nye tilfeller av koronasmitte, og nye tiltak innføres.
Mange samlet seg torsdag på elven Comal River i byen New Braunfels i Texas, til tross for at antallet koronasmittede i delstaten nå vokser raskt. Guvernøren har satt delstatens gjenåpning på pause som følge av nye tilfeller av koronasmitte, og nye tiltak innføres. Foto: Eric Gay / AP

Texas gjeninnfører strengere coronagrep mens antallet nye coronasmittede stiger. Nå stenges blant annet delstatens barer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Restauranter vil fra mandag kun ha halv kapasitet. Utendørsarrangement på over hundre personer er kun tillatt med godkjenning fra myndighetene.

– Det er tydelig at økningen i smittetilfeller i hovedsak er på grunn av visse aktiviteter, blant annet at texanere samler seg på bar, sier delstatsguvernør Greg Abbott i en pressemelding.

Torsdag ble det registrert 5.596 nye smittetilfeller og 4.739 sykehusinnlegggelser, som er ny rekord på ett døgn i delstaten med over 2.300 coronarelaterte dødsfall hittil.