Fire av ti i Tyrol-landsby har antistoffer mot corona

Mange tok med seg coronasmitte hjem fra skiferie i Alpene i Østerrike i vinter. I arnestedet Ischgl tyder nye tester på at 42 prosent av befolkning har vært smittet. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Mange tok med seg coronasmitte hjem fra skiferie i Alpene i Østerrike i vinter. I arnestedet Ischgl tyder nye tester på at 42 prosent av befolkning har vært smittet. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I østerrikske Ischgl, ett av arnestedene for coronapandemien i Europa, har 42 prosent av innbyggerne antistoffer mot viruset, noe som antyder at de ble smittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskere ved universitetet i Innsbruck har testet nesten alle som bor i Ischgl, og har avdekket en smitterate som er høyere enn noe annet sted i verden. Før den omfattende testingen, var bare 15 prosent diagnostisert med coronasmitte.

– 85 prosent av dem som fikk denne infeksjonen, visste ikke om det, sier Dorothee von Laer, som leder universitetets virologiske institutt.

Funnet understreker rollen det populære skistedet spilte i spredningen av pandemien tidligere i år. I april ble 1.600 smittetilfeller i Europa knyttet til personer som hadde vært i Ischgl.