Tre menn tiltalt for drapet på Ahmaud Arbery

En tegning av Ahmaud Arbery henger ved siden av roser i en utstilling som hedrer svarte ofre for politivold i USA. Tre menn er nå drapstiltalt i saken. Foto: AP / Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix
En tegning av Ahmaud Arbery henger ved siden av roser i en utstilling som hedrer svarte ofre for politivold i USA. Tre menn er nå drapstiltalt i saken. Foto: AP / Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tre hvite menn er tiltalt for drapet på den svarte 25-åringen Ahmaud Arbery, som ble skutt under en joggetur i februar. Drapet vekket sterke reaksjoner i USA.

En domstol i Georgia reiste formelt drapstiltale mot alle tre mennene, skriver New York Times.

Drapet, som ble filmet med mobiltelefon av en av de tre tiltalte, vekket sterke reaksjoner og har vært en del av uroen og demonstrasjonene som brøt ut i kjølvannet av politidrapet på George Floyd.

Blant de tre tiltalte er en tidligere politimann. To av mennene er far og sønn, henholdsvis i 60- og 30-årene.

FBI etterforsker saken som hatkriminalitet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»10:27NorgeDød mann i Bjørvika i Oslo er identifisert
Populært