USA dobler dusør for IS-leder

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier USA dobler belønningen for pågripelsen av IS-lederen. Foto: Mandel Ngan/ AP / NTB scanpix
USAs utenriksminister Mike Pompeo sier USA dobler belønningen for pågripelsen av IS-lederen. Foto: Mandel Ngan/ AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA dobler dusøren og utlover nå nesten 100 millioner kroner til dem som kan pågripe lederen for IS, opplyser utenriksminister Mike Pompeo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet i Washington har tidligere utlovet en belønning på 5 millioner dollar for opplysninger som fører til at IS-leder Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli blir pågrepet.

Al-Mawli, som i mars ble satt på USAs terrorliste, overtok ledelsen av den ytterliggående islamistgruppa etter at Abu Bakr al-Baghdadi ble drept i et amerikansk angrep i Syria 26. oktober i fjor.

I januar omtalte den britiske avisen The Guardian al-Mawli som en av grunnleggerne av IS og skrev at det var han som ledet IS-angrepet mot yazidi-minoriteten i Irak. Han skal også ha ledet IS-operasjoner andre steder i verden.

Al-Mawli skal komme fra en turkmensk familie i Irak og vokste opp i den lille byen Tal Afar vest for Mosul i Irak.

Personvernpolicy