Bolsonaro får ordre om å bruke munnbind

I motsetning til blant andre Donald Trump bruker Brasils president Jair Bolsonaro noen ganger munnbind. Han har nå fått ordre om alltid å gjøre det når han er utendørs i Brasilia. Foto: Eraldo Peres, FIle / AP / NTB scanpix
I motsetning til blant andre Donald Trump bruker Brasils president Jair Bolsonaro noen ganger munnbind. Han har nå fått ordre om alltid å gjøre det når han er utendørs i Brasilia. Foto: Eraldo Peres, FIle / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En føderal dommer har gitt Brasils president Jair Bolsonaro ordre om å respektere lokale regler og bruke munnbind når han er utendørs i Brasilia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste helgene har Bolsonaro ofte unnlatt å bruke munnbind når han har sluttet seg til folk som demonstrerer mot kongressen og høyesterett, og når han har besøkt bakerier og matboder.

Reglene i hovedstadsområdet Brasilia pålegger alle å bruke munnbind utendørs for å hindre spredning av koronaviruset. Boten for å unnlate å bruke munnbind, er på 390 dollar.

I sin kjennelse sier dommer Renato Coelho Borelli at Bolsonaro har utsatt andre for koronasmitten som har herjet i Brasil.

Bolsonaro har nedtonet koronaviruset og insisterer på at de økonomiske følgene av en nedstengning er verre enn viruset. Hittil har over 51.000 brasilianere dødd av viruset.