Bolsonaro får ordre om å bruke munnbind

I motsetning til blant andre Donald Trump bruker Brasils president Jair Bolsonaro noen ganger munnbind. Han har nå fått ordre om alltid å gjøre det når han er utendørs i Brasilia. Foto: Eraldo Peres, FIle / AP / NTB scanpix
I motsetning til blant andre Donald Trump bruker Brasils president Jair Bolsonaro noen ganger munnbind. Han har nå fått ordre om alltid å gjøre det når han er utendørs i Brasilia. Foto: Eraldo Peres, FIle / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En føderal dommer har gitt Brasils president Jair Bolsonaro ordre om å respektere lokale regler og bruke munnbind når han er utendørs i Brasilia.

De siste helgene har Bolsonaro ofte unnlatt å bruke munnbind når han har sluttet seg til folk som demonstrerer mot kongressen og høyesterett, og når han har besøkt bakerier og matboder.

Reglene i hovedstadsområdet Brasilia pålegger alle å bruke munnbind utendørs for å hindre spredning av koronaviruset. Boten for å unnlate å bruke munnbind, er på 390 dollar.

I sin kjennelse sier dommer Renato Coelho Borelli at Bolsonaro har utsatt andre for koronasmitten som har herjet i Brasil.

Bolsonaro har nedtonet koronaviruset og insisterer på at de økonomiske følgene av en nedstengning er verre enn viruset. Hittil har over 51.000 brasilianere dødd av viruset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært