Tysk politi skal håndheve strenge coronatiltak

«Slakterier er dødelige for dyr og arbeidere», står det på «ljåen» til denne dyrevernsaktivisten utenfor anlegget til Tönnies der smitteutbruddet ble registrert.
«Slakterier er dødelige for dyr og arbeidere», står det på «ljåen» til denne dyrevernsaktivisten utenfor anlegget til Tönnies der smitteutbruddet ble registrert. Foto: Martin Meissner / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av tyske politibetjenter skal håndheve strenge coronatiltak i Gütersloh-distriktet, som nå stenger ned som følge av et stort utbrudd i et slakteri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– For første gang i Tyskland gjeninnfører vi tiltakene som gjaldt for flere uker sider, sier delstatsminister Armin Laschet i Nordrhein-Westfalen.

Stengningen, som omfatter rundt 360.000 innbyggere, skjer etter et omfattende utbrudd av coronasmitte blant ansatte på et stort slakteri forrige uke.

Reproduksjonstallet i Tyskland har økt betraktelig den siste tiden, og tallet ligger nå på 2,76.

Lothar Wieler, leder ved det tyske Robert Koch-instituttet, sier at Tyskland risikerer en smittebølge nummer to, men sier han er like fullt optimistisk over at landet klarer å forhindre dette.

Bakgrunn: Markant økning i smittetrykket i Tyskland

Strenge tiltak

Etter flere uker med fallende smittetall ble helsemyndighetene bekymret da over 800 ansatte ved et av slakterigigantens Tönnies anlegg testet positivt for corona. Nå er antall smittede ved anlegget i byen Rheda-Wiedenbrück oppe i over 1.500.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere tusen er satt i karantene i et forsøk på å stanse utbruddet.

Delstatsministeren sier at folk i distriktet kun skal ha kontakt med personer fra egen husstand eller én person utenfra. Kinoer, treningssentre og barer blir stengt, men restauranter kan holde åpent.

300 politibetjenter blir sendt til distriktet for å sørge for at tiltakene blir overholdt. De skal også bidra til å sørge for at de til sammen 6.000 ansatte ved slakteriet holder seg innendørs. I tillegg er også polske, rumenske og bulgarske tolker på vei, ettersom mange av de ansatte kommer fra Øst-Europa.

Studie: Sår tvil om immunitet etter covid-19

– Verste utbruddet hittil

Laschet omtaler utbruddet i Gütersloh som «det mest omfattende utbruddet» hittil i delstaten og i Tyskland for øvrig. Myndighetene planlegger nå å gjennomføre omfattende massetesting i regionen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Delstatsministeren sier at nedstengningen i første omgang vil vare fram til 30. juni, og han beskriver dette som et «føre var»-tiltak, skriver BBC.

Det bor om lag 100.000 innbyggere i selve byen Gütersloh, mens over 360.000 mennesker er bosatt i distriktet med samme navn.

Covid-19: Verdens fattigste kan tape fem milliarder kroner om dagen