Tysk politi til aksjon mot nynazistisk gruppe

Tysk politi går til aksjon i fire delstater mot antatte høyeekstremister etter at regjeringen la ned forbud mot gruppa de tilhører.

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer kunngjorde tirsdag morgen at organisasjonen som kaller seg «Nordadler» (nordlige ørn), blir forbudt.

Gruppas aktivitet foregår i hovedsak på nett, der den sprer høyreekstremistisk ideologi og antisemittisme, opplyser Seehofers kontor.

Gruppa opererer med flere navn, og medlemmene sverger troskap til Adolf Hitler og andre kjente nazister, ifølge myndighetene. De bruker kanaler som Telegram, Instagram og Discord for å fremme sin ideologi, rekruttere nye medlemmer og uttrykke støtte til antisemittiske angrep.

Seehofer har beskrevet høyreekstremisme som den største sikkerhetstrusselen mot Tyskland og blant annet varslet hardere tiltak mot rasistisk netthat.

Det er tredje gang så langt i år at innenriksministeren har lagt ned forbud mot en høyreekstremistisk organisasjon i Tyskland.

– Høyreekstremisme og antisemittisme har ingen plass på internett, tvitrer innenriksdepartementets talsmann Steve Alter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært