Storbritannia åpner kinoer og museer neste uke

Folk slapper av i sola ved Tower Bridge langs Themsen i London. Neste uke får restauranter, kinosaler og museer igjen ta imot besøkende, ifølge britiske regjeringskilder. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
Folk slapper av i sola ved Tower Bridge langs Themsen i London. Neste uke får restauranter, kinosaler og museer igjen ta imot besøkende, ifølge britiske regjeringskilder. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias kinosaler, museer og gallerier kan får fra lørdag 4. juli ta imot besøkende igjen, opplyser kilder i den britiske regjeringen til AFP.

Det skjer mens smitte- og dødsraten går nedover. Åpningen vil skje med krav om tiltak for sosial distansering, inkludert enveissystemer, køer med god avstand, mer hyppig lufting og forhåndsbestilte billetter, ifølge en regjeringskilde.

Det ventes at statsminister Boris Johnson skal legge fram endringene i en uttalelse til parlamentet tirsdag, og også gjøre det klart om frisørsalonger, bedehus, puber og restauranter får lov til å åpne dørene.

I tillegg ventes det en kunngjøring om resultatet av en undersøkelse av regelen om at folk bør holde en avstand på to meter fra hverandre. Regelen har møtt motstand fra serveringsbransjen og flere folkevalgte, som mener den er upraktisk og unødvendig.

Storbritannias koronautbrudd har vært Europas dødeligste, men ordrene til folk om å holde seg hjemme, som ble innført i slutten av mars måned, lempes nå gradvis mens smitteraten daler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært