Trump forlenger forbud mot arbeidsinnvandring

Trump-administrasjonen forlenger forbudet mot å utstede "green cards" til utlendinger som ønsker å jobbe i USA, og utvider det også til å gjelde en rekke midertidige arbeidstillatelser for ikke-amerikanere. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
Trump-administrasjonen forlenger forbudet mot å utstede "green cards" til utlendinger som ønsker å jobbe i USA, og utvider det også til å gjelde en rekke midertidige arbeidstillatelser for ikke-amerikanere. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump setter ned foten for arbeidsinnvandring ut året og utvider det til også å gjelde H1-B-visum, som er mye brukt i teknologiindustrien.

Det er to måneder siden Trump stanset utstedelsen av såkalte «green cards» – som er en vei inn i amerikansk arbeidsliv for personer som bor utenfor USA.

Mandag underskrev Trump en ordre som forlenger forbudet ut året.

Trumps ordre gjelder også såkalte H1-B-visum, som hvert år gis til 85.000 arbeidere med spesialkompetanse, noe som spesielt teknologiindustrien benytter seg av.

Den omfatter også flesteparten av såkalte J-visum, som gis til akademikere og forskere, samt L-visum, som brukes for å flytte ansatte som jobber i amerikanske selskaper i utlandet, til kontorene i USA.

Tiltaket vil ramme opptil 525.000 personer. Trump-administrasjonen håper at jobbene i stedet vil gå til amerikanske arbeidstakere.

– President Trump fokuserer på å få amerikanere tilbake i jobb så fort som mulig, sa en kilde i Det hvite hus om ordren tidligere mandag.

Ordren skyldes den høye arbeidsledigheten i kjølvannet av koronautbruddet, ifølge kilden.

Hvis endringen skulle bli permanent, vil det innebære en markant dreining i amerikansk innvandringspolitikk.

Amerikansk næringsliv er ikke spesielt fornøyd med Trumps beslutning ettersom de mister muligheten til å skaffe arbeidskraft fra andre land, ofte med høy kompetanse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært