Sivile flykter fra tyrkisk offensiv i Nord-Irak

Tyrkias forsvarsminister Hulusi Akar besøker tyrkiske styrker på grensen til Irak sist fredag. Foto: Tyrkias forsvarsdepartement via AP / NTB scanpix
Tyrkias forsvarsminister Hulusi Akar besøker tyrkiske styrker på grensen til Irak sist fredag. Foto: Tyrkias forsvarsdepartement via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sivile flykter fra landsbyer i Nord-Irak etter at Tyrkia har trappet opp angrepene mot militante kurdere i nabolandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tyrkiske angrepene er blitt kraftig fordømt av irakiske myndigheter.

Nå har mange av innbyggerne i landsbyen Keshani lastet eiendelene sine opp på lastebiler og tatt med seg buskapen sin ut av landsbyen, som ligger like ved grensen.

Tyrkia startet i forrige uke en offensiv rettet mot det tyrkiske myndigheter mener er stillingene til Kurdistans arbeiderparti (PKK), som i flere tiår har kjempet mot tyrkiske regjeringsstyrker i Tyrkia.

De som flykter, sier de er redd for flyangrep og for at tyrkiske soldater skal gå inn i boligene dere. Offensiven består både av luftangrep og bakkestyrker.

– Vi er redd på grunn av tyrkerne. Vi vil ikke at barna våre skal bli drept, så vi må dra, men vi har ikke noe sted å reise til, sier en kvinne på vei bort fra Keshani til nyhetsbyrået AP.

– Det er ingenting igjen, og regjeringen vår gjorde ingenting, sier hun videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 15 familier bor i landsbyen, der de fleste lever av jorda og beitedyr, ifølge Delsher Abdulsatatr, som er ordfører i en naboby.

Minst sju sivile skal ha blitt drept under offensiven. Tyrkia har meldt at to tyrkiske soldater er drept, den siste døde på sykehus søndag etter at han ble såret i kamp.

Nord-Irak er et selvstyrt kurdisk-irakisk område, og Tyrkia anklager myndighetene for ikke å ha gjort noe for å bekjempe PKK.

I forrige uke ble Tyrkias ambassadør til Bagdad kalt inn på teppet to ganger for å få overlevert svært kraftige protester mot offensiven.