FNs menneskerettsråd vedtar Libya-granskning

FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet skal nedsette en gruppe som skal avdekke hvilke brudd på menneskerettighetene som er blitt begått i Libya siden 2016. Foto: Martial Trezzini / Keystone via AP / NTB scanpix
FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet skal nedsette en gruppe som skal avdekke hvilke brudd på menneskerettighetene som er blitt begått i Libya siden 2016. Foto: Martial Trezzini / Keystone via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

FNs menneskerettsråd har vedtatt at det straks skal iverksettes en granskning av menneskerettsbrudd begått i Libya siden 2016.

Resolusjonen ble vedtatt mandag uten avstemning. Den fordømmer alle voldshandlinger i Libya, samtidig som FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet blir bedt om straks å nedsette en gruppe som skal avdekke fakta om overgrep begått i det nordafrikanske landet siden 2016.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land styrtet Muammar Gaddafis regime i 2011.

De siste årene har stadig flere land engasjert seg aktivt i krigen til tross for våpenembargoen som FN har vedtatt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært