Partiet til Serbias president vant parlamentsvalget

Serbias president Aleksandar Vucic avga sin stemme i et valglokale i Beograd. Partiet hans, det høyreorienterte SNS, ligger an til å vinne valget på ny nasjonalforsamling. Foto: AP / NTB scanpix
Serbias president Aleksandar Vucic avga sin stemme i et valglokale i Beograd. Partiet hans, det høyreorienterte SNS, ligger an til å vinne valget på ny nasjonalforsamling. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Serbias høyreorienterte parti SNS har vunnet valget på ny nasjonalforsamling med 63,4 prosent, viser foreløpige prognoser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ventet at SNS, som er partiet til president Alexander Vucic, ville vinne med god margin ettersom opposisjonen har boikottet valget.

Vucic hyllet valgseieren som historisk, fordi partiet «ut av 3,3 millioner stemmer, fikk mer enn 2 millioner».

– Vi fikk en enorm tillitserklæring, som også oppmuntrer oss til å gjøre det enda bedre, sa han til støttespillere søndag kveld.

Valgdeltakelsen er på rundt 48 prosent, ifølge en analyse gjort av valginstituttet Cesid.

SNS' koalisjonspartnere, sosialistpartiet SPS, ser ifølge prognoser ut til å få 10,3 prosents oppslutning. Opposisjonspartiet SPAS ligger an til å bli tredje størst, med 3,9 prosent.

Parlamentsvalget i Serbia er det første i Europa etter at mange land begynte å trappe ned tiltakene mot koronaviruset.

Før valget oppfordret Dragan Djilas, lederen for opposisjonskoalisjonen Serbias union, velgerne til å holde seg hjemme, både på grunn av smittefaren og på grunn av det han mener er mangelen på demokratiske standarder under valgkampen.