Trump kaller dommer-beslutning om Bolton-bok for «en seier»

<p>– Selvsagt, med boken allerede utgitt og lekket til mange mennesker og mediene, var det ingenting den høyst respekterte dommeren kunne gjøre for å stanse den, skriver president Donald Trump på Twitter.</p>
– Selvsagt, med boken allerede utgitt og lekket til mange mennesker og mediene, var det ingenting den høyst respekterte dommeren kunne gjøre for å stanse den, skriver president Donald Trump på Twitter. Foto: Drew Angerer / AFP / NTB scanpix

Til tross for å ha tapt forsøket på å få retten til å stanse utgivelsen av John Boltons bok, kaller Donald Trump dommerens beslutning for en seier.

– Stor seier i retten mot Bolton, skriver Trump på Twitter.

– Selvsagt, med boken allerede utgitt og lekket til mange mennesker og mediene, var det ingenting den høyst respekterte dommeren kunne gjøre for å stanse den … Men, sterke og mektige uttalelser og kjennelser om penger & om brudd på hemmeligstempling, ble gjort, skriver Trump.

En føderal dommer avviste lørdag Trump-administrasjonen forsøk på å stanse boken til Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton, som lanseres tirsdag.

Det amerikanske justisdepartementet mener boken inneholder flere hemmeligstemplede opplysninger.

Dommeren påpeker imidlertid at Bolton har gamblet med USAs sikkerhet ved å skrive boken, men at det ikke er grunn nok til å stanse den.

Bakgrunn: Dommer avviser Trumps forsøk på å stanse John Boltons bok

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært