Nord-Korea vil sende propaganda over grensa

Smitteverntiltakene er på plass når Nord-Korea forbereder sin storstilte propagandaoperasjon. Tre personer med munnbind klargjør flygeblader på dette bildet som er offentliggjort av nordkoreanske myndigheter. Foto: KCNA / AP / NTB scanpix
Smitteverntiltakene er på plass når Nord-Korea forbereder sin storstilte propagandaoperasjon. Tre personer med munnbind klargjør flygeblader på dette bildet som er offentliggjort av nordkoreanske myndigheter. Foto: KCNA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regimet i Nord-Korea akter å svare med samme mynt etter at store mengder flygeblader er sendt over grensa fra Sør-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En storstilt gjengjeldelse er på trappene, ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Sørkoreanerne skal straffes med flygeblader. Noen av dem har bilder og tekst der Sør-Koreas president Moon Jae-in latterliggjøres.

Flygeblader med kritikk av det nordkoreanske regimet blir ofte sendt nordover med luftballonger av politiske aktivister i Sør-Korea. Mengden skal ha økt den siste tiden, noe Nord-Korea har reagert svært sterkt på.

Som en form for gjengjeldelse valgte Nord-Korea nylig å sprenge en bygning der det lå et samarbeidskontor for de to koreanske statene.

Personvernpolicy