Beijings coronautbrudd kan stamme fra Europa

Tusenvis av beboere ved Xinfadi-markedet i Beijing testes nå for coronavirus. Så langt er 183 personer i Beijing smittet i et nytt virusutbrudd konsentrert rundt markedet. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix
Tusenvis av beboere ved Xinfadi-markedet i Beijing testes nå for coronavirus. Så langt er 183 personer i Beijing smittet i et nytt virusutbrudd konsentrert rundt markedet. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens antallet nye smittede i Beijing nærmer seg 200, viser en analyse av de nye virustilfellene likhetstrekk med europeiske varianter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Virusvarianten er eldre enn de som nå sirkulerer i Europa, opplyser Zhang Yong ved Kinas senter for sykdomskontroll og forebygging i en rapport.

Zhang mener dermed det kan være mulig at viruset har fulgt med frosne matvarer fra Europa solgt på Xinfadi-markedet sørvest i Beijing, hvor mange av de nye tilfellene er konsentrert.

Innsikt: Det første kjente dyret som har overført coronasmitte tilbake til mennesker

Spor av viruset har blant annet blitt funnet på skjærebrett på markedet.

En professor ved universitetet i Hongkongs folkehelseinstitutt advarer likevel mot å trekke forhastede konklusjoner om virusets reiserute og sier det allerede kan være for sent å finne ut hva som er kilden til det nye utbruddet.

Siv Jensen: – Smittevernstiltak oppleves inkonsekvent og forvirrende

Siden forrige uke er det bekreftet 183 nye smittede i Beijing. Totalt er 293 personer i Kina nå syke med corona, det høyeste antallet siden starten av mai.

Nå testes tusenvis av beboere rundt Xinfadi-markedet for smitte, mens flere områder igjen har blitt stengt ned.

Håper på ærlige nordmenn: – Dette er tillitsbasert. Vi kan ikke drive å ettergå folk

Risikerer millionregning: Flere hundre tusen nordmenn vil gi blaffen i reiseråd