Beijings coronautbrudd kan stamme fra Europa

<p>Tusenvis av beboere ved Xinfadi-markedet i Beijing testes nå for coronavirus. Så langt er 183 personer i Beijing smittet i et nytt virusutbrudd konsentrert rundt markedet. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix</p>
Tusenvis av beboere ved Xinfadi-markedet i Beijing testes nå for coronavirus. Så langt er 183 personer i Beijing smittet i et nytt virusutbrudd konsentrert rundt markedet. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mens antallet nye smittede i Beijing nærmer seg 200, viser en analyse av de nye virustilfellene likhetstrekk med europeiske varianter.

– Virusvarianten er eldre enn de som nå sirkulerer i Europa, opplyser Zhang Yong ved Kinas senter for sykdomskontroll og forebygging i en rapport.

Zhang mener dermed det kan være mulig at viruset har fulgt med frosne matvarer fra Europa solgt på Xinfadi-markedet sørvest i Beijing, hvor mange av de nye tilfellene er konsentrert.

Innsikt: Det første kjente dyret som har overført coronasmitte tilbake til mennesker

Spor av viruset har blant annet blitt funnet på skjærebrett på markedet.

En professor ved universitetet i Hongkongs folkehelseinstitutt advarer likevel mot å trekke forhastede konklusjoner om virusets reiserute og sier det allerede kan være for sent å finne ut hva som er kilden til det nye utbruddet.

Siv Jensen: – Smittevernstiltak oppleves inkonsekvent og forvirrende

Siden forrige uke er det bekreftet 183 nye smittede i Beijing. Totalt er 293 personer i Kina nå syke med corona, det høyeste antallet siden starten av mai.

Nå testes tusenvis av beboere rundt Xinfadi-markedet for smitte, mens flere områder igjen har blitt stengt ned.

Håper på ærlige nordmenn: – Dette er tillitsbasert. Vi kan ikke drive å ettergå folk

Risikerer millionregning: Flere hundre tusen nordmenn vil gi blaffen i reiseråd

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært