Beijing strammer inn for å hindre koronaspredning

Munnbind og andre smitteverntiltak blir opprettholdt selv om frykten for ukontrollert virusutbrudd i Beijing er i ferd med å avta. Fredag ble det meldt om 25 nye tilfeller av koronavirus i byen. Foto: Ng Han Guan/AP/ NTB scanpix
Munnbind og andre smitteverntiltak blir opprettholdt selv om frykten for ukontrollert virusutbrudd i Beijing er i ferd med å avta. Fredag ble det meldt om 25 nye tilfeller av koronavirus i byen. Foto: Ng Han Guan/AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Myndighetene i Beijing innstilte alle interregionale bussruter fredag i et forsøk på å begrense spredningen av koronaviruset som har blusset opp i byen.

Beijing med sine om 22 millioner innbyggere er satt under strenge smitteverntiltak for å få bukt med spredningen av koronaviruset som blomstret opp rundt et marked i byen.

Fredag meldte myndighetene om 32 nye registrerte smittetilfeller i hele Kina og av dem var 25 oppdaget i Beijing og ytterligere to i naboregionen Hebei og en i den nordøstre Liaoning-provinsen.

De øvrige fire tilfellene var alle importerte smittetilfeller.

Totalt sett har den kinesiske hovedstaden likevel ganske god kontroll over utbruddet, og myndighetene sier til partiavisen People's Daily fredag at alle smittetilfellene de siste dagene er sporet tilbake til før 12. juni.

Tiltakene med redusert kollektivtransport, hundrevis av innstilte fly og stengte skoler vil likevel bli opprettholdt en viss tid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært