Trudeau gratulerer Norge med seieren

Canada lyktes ikke med å vinne en plass i FNs sikkerhetsråd, måtte statsminister Justin Trudeau konstatere. Foto: AP / NTB scanpix
Canada lyktes ikke med å vinne en plass i FNs sikkerhetsråd, måtte statsminister Justin Trudeau konstatere. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Justin Trudeau gratulerer Norge og Irland med seieren etter at Canada nok en gang tapte kampen om en plass i FNs sikkerhetsråds.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Canada forsøkte å bli valgt inn i FNs sikkerhetsråd for å kunne jobbe sammen med verden for å skape en bedre framtid for alle, en som fremmer varig fred, tar opp følgene av klimaendringene, fremmer økonomisk sikkerhet, fremmer likestilling og styrker multilateralisme, sier Trudeau i en kommentar.

Les også: Norge er valgt inn i FNs sikkerhetsråd

Han gratulerer Norge, Irland, India og Mexico med plassen i Sikkerhetsrådet og lover at Canada fortsatt vil engasjere seg internasjonalt.

Canada har sittet i Sikkerhetsrådet seks ganger siden 1945, men lyktes ikke da de forsøkte å bli innvalgt i 2010. Den gang tapte landet til Tyskland og Portugal.