Botswana med nødappell etter elefant-massedød

Botswana har en elefantbestand på rundt 130.000 og har et godt rykte på seg for å beskytte dyrene, men nå har 162 elefanter på mystisk vis blitt funnet døde.
Botswana har en elefantbestand på rundt 130.000 og har et godt rykte på seg for å beskytte dyrene, men nå har 162 elefanter på mystisk vis blitt funnet døde. Foto: Mike Hutchings / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Botswana har sendt ut nødappell for å finne ut hvorfor 162 elefanter er funnet døde i Okavango-deltaet nord i landet den siste måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har utelukket krypskytteri og forgiftning fordi levningene som vi fortsetter å finne, er funnet med støttennene intakt, sier Botswanas regionale villmarkskoordinator Dimakatso Ntshebe.

– Mønsteret ser likt ut bak alle de døde elefantene vi har funnet i området, sier han.

Han ber internasjonale organisasjoner og individer om ressurser til å lokalisere flere elefanter som kan ha dødd og som ennå ikke er funnet på grunn av vanskelig tilgjengelige områder.

Prøver fra de døde elefantene har blitt sendt til laboratorier i USA, Sør-Afrika og Zimbabwe for analyser. Men prosessen er blitt forsinket på grunn av coronaviruspandemien, opplyser veterinærsjef Wave Kasheeka i Botswanas villmarks- og nasjonalparketat.

Botswana har en elefantbestand på rundt 130.000 og har et godt rykte på seg for å beskytte dyrene.