Kina og India enige om å løse grensekonflikt

«Du har gått over grensen, vennligst gå tilbake», står det på dette banneret som kinesiske soldater i Ladakh, på grensen mellom India og Kina, viser fram. Grensekonflikten mellom de to landene går mange tiår tilbake. Bildet er fra 5. mai 2013. Arkivfoto: AP / NTB scanpix
«Du har gått over grensen, vennligst gå tilbake», står det på dette banneret som kinesiske soldater i Ladakh, på grensen mellom India og Kina, viser fram. Grensekonflikten mellom de to landene går mange tiår tilbake. Bildet er fra 5. mai 2013. Arkivfoto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kina og India er enige om å løse grensekonflikten mellom de to landene, dagen etter det voldeligste sammenstøtet mellom deres soldater på flere tiår.

Sent tirsdag innkalte Indias statsminister Narendra Modi til krisemøte i regjeringen i New Delhi, med forsvarsminister Rajnath Singh og utenriksminister Subrahmanyam Jaishankar deltok.

India bekreftet tirsdag at 20 av landets soldater ble drept og fire kritisk såret i sammenstøt med kinesiske soldater. Kina har ikke oppgitt tap, men ifølge det indiske nyhetsbyrået ANI ble 43 kinesiske soldater drept eller såret.

Sammenstøtet skjedde i Ladakh i Kashmir, lengst nord i India, på grensen mot Kina, mandag kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært