Store deler av flytrafikken til og fra Beijing innstilles

<p>Det er full smittealarm i Beijing og nå instilles 60 prosent av flytrafikken til og fra byen.</p>
Det er full smittealarm i Beijing og nå instilles 60 prosent av flytrafikken til og fra byen. Foto: Andy Wong / AP

Minst 60 prosent av flytrafikken til og fra den kinesiske hovedstaden Beijing innstilles som følge av utbruddet at coronavirus i byen, melder statlige medier.

I alt 1.255 fly til og fra Beijing er onsdag blitt innstilt ved byens to hovedflyplasser. Ifølge partiavisen Global Times utgjør kanselleringene henholdsvis 67 prosent for utgående flytrafikk og 68 prosent av flyene som skulle ha landet i byen.

Beijing by har iverksatt en rekke tiltak for å begrense reiser inn og ut av byen, særlig fra områder hvor det har blitt påvist nye smittetilfeller av coronaviruset. De siste dagene er det blitt påvist 137 nye tilfeller av smitte i hovedstaden, 31av dem det siste døgnet.

Bakgrunn: Full smittealarm i Beijing etter coronautbrudd på marked

Ellers i Kina onsdag var det registrert to nye innenlands smittetilfeller, og elleve som stammer fra utenlandsk smitte.

Alle skolene i Beijing ble tirsdag stengt igjen som følge av det nye utbruddet av coronaviruset. Folk blir bedt om å bli værende i byen, og i mange områder blir folk nektet å gå ut.

– Den epidemiske situasjonen i hovedstaden er ekstremt alvorlig, advarte myndighetenes talsmann Xu Hejian i Beijing.

Elleve markeder er også stengt. Tusenvis av serveringssteder og matutsalg er blitt desinfisert. Utbruddet er antatt å ha oppstått rundt Xinfadi-markedet sør i byen, der over 200.000 mennesker har vært innom markedet siden 30. mai. Over 8.000 ansatte ved markedet er blitt testet og satt i karantene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært