New Zealand setter inn militæret for å kontrollere coronasmitte

<p>New Zealands statsminister Jacinda Ardern setter inn militæret til å overvåke landets grenser etter at det etter 24 dager uten påvist coronasmitte ble oppdaget to nye tilfeller. Foto: Mark Mitchell/New Zealand Herald/ AP/ NTB scanpix.</p>
New Zealands statsminister Jacinda Ardern setter inn militæret til å overvåke landets grenser etter at det etter 24 dager uten påvist coronasmitte ble oppdaget to nye tilfeller. Foto: Mark Mitchell/New Zealand Herald/ AP/ NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

New Zealands statsminister Jacinda Ardern har bedt landets forsvar om å overta grensekontrollen etter at nye tilfeller av coronasmitte er avdekket.

– Etter mitt syn behøver vi strengheten, tilliten og disiplinen som militæret kan gi oss, sa Ardern da hun begrunnet hvorfor det nå blir forsvaret som skal overvåke landets grenser framover.

Tiltaket med å sette inn militæret kommer etter at to coronasmittede kvinner på reise fra Storbritannia, nylig ble sluppet tidligere ut av karantene til tross for at den ene hadde symptomer på covid-19.

Fram til da hadde New Zealand ikke hatt noen nye smittetilfeller på 24 dager.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært