USA og Canada forlenger grensestengingen

<p>USA og Canada deler en 8.900 kilometer lang grense som har vært stengt for de fleste siden 21. mars. Arkivfoto: AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
USA og Canada deler en 8.900 kilometer lang grense som har vært stengt for de fleste siden 21. mars. Arkivfoto: AP / NTB scanpix

Restriksjonene som ble innført på grensa mellom Canada og USA som følge av coronapandemien, forlenges til 21. juli, opplyser statsminister Justin Trudeau.

Verdens lengste internasjonale grense strekker seg over 8.900 kilometer. Den ble først stengt 21. mars for alle ikke-nødvendige reiser på begge sider.

Grensa skulle først ha åpnet i april, men stengingen er forlenget to ganger. Nå er det altså klart at den forblir stengt i minst én måned til.

– Vår prioritet her er å sikre at canadiere fortsatt er trygge, samtidig som vi sikrer fortsatt flyt av nødvendige varer og tjenester, sa Trudeau tidligere i uka.

Tiltaket har ført til et massivt fall på opptil 95 prosent i trafikken over grensa, ifølge canadisk statistikk. Handelen har imidlertid fortsatt.

Før pandemien krysset over 400.000 mennesker i snitt grensa daglig. Amerikanere og canadiere som er på returreise til sine respektive hjemland, har unntak fra restriksjonene.

Canada sender 75 prosent av sine eksportvarer til USA, mens rundt 18 prosent av amerikansk eksport går til Canada.

Mange canadiere frykter konsekvensene av en gjenåpning til nabolandet, som har registrert nesten 2,2 millioner smittetilfeller og nærmere 120.000 coronarelaterte dødsfall. Canada har påvist nesten 100.000 smittetilfeller og drøyt 8.000 dødsfall og har langt færre dødsfall og påviste smittetilfeller per innbygger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært