HRW:

Ber Haftar granske påstander om krigsforbrytelser

Den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar, her under et møte i Hellas i januar, må granske sine menn etter påstander om at de skal ha begått krigsforbrytelser, krever Human Rights Watch. Arkivfoto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix
Den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar, her under et møte i Hellas i januar, må granske sine menn etter påstander om at de skal ha begått krigsforbrytelser, krever Human Rights Watch. Arkivfoto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Human Rights Watch (HRW) ber opprørsgeneral Khalifa Haftar granske påstander om at hans menn har begått krigsforbrytelser i Libya etter funn av massegraver.

HRW vil ha informasjon rundt videoopptak som dukket opp i sosiale medier i forrige måned og som så ut til å vise Haftars menn begå utenomrettslige henrettelser og likskjending.

– Haftar må umiddelbart stille sine styrker til ansvar for en hver krigsforbrytelse de begår og tydeligvis reklamerer for på internett, sier HRWs Libya-forsker Hanan Salah.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land styrtet Muammar Gaddafis regime i 2011.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»10:27NorgeDød mann i Bjørvika i Oslo er identifisert
Populært