Børsen i Japan opp fra start

En tavle i Tokyo som viser den japanske Nikkei 225-indeksen og Doe Jones-indeksen i New York mandag. Foto: Eugene Hoshiko/ AP/ NTB scanpix
En tavle i Tokyo som viser den japanske Nikkei 225-indeksen og Doe Jones-indeksen i New York mandag. Foto: Eugene Hoshiko/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter kraftig fall mandag, startet børsen i Tokyo med markant oppgang på over 3 prosent fra start tirsdag. Også i Kina gikk det oppover igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Preget av medvinden fra Wall Street mandag åpnet Nikkei-indeksen i Japan med en oppgang på 3.03 prosent, til 22.182,77 poeng da handelen startet tirsdag.

Dagen før falt den samme indeksen med over 3,47 prosent og sluttet på 21.530,95 poeng. Hele tapet ble derimot hentet inn i løpet av formiddagen tirsdag.

Optimismen blir også forklart med forventninger til nyheter fra den japanske sentralbanken som er varslet tirsdag ettermiddag.

Også den bredere sammensatte Topix-indeksen fulgte oppgangen og gikk fram med 2,48 prosent, til 1.568,78 poeng i løpet av formiddagen.

I Kina tok børsene seg også opp etter nedturen mandag. Hang Seng-indeksen i Hongkong steg med 2.28 prosent i løpet av formiddagen, mens børsene i Shanghai og i Shenzen var mer moderat oppgang. Shanghai Composite Index gikk fram 0,79 prosent, og Shenzen Composite Index gikk opp med 1,03 prosent.