Brasils utdanningsminister fikk bot for å gå uten maske

Tilhengere av Brasils president Jair Bolsonaro utenfor presidentpalasset i mai. Ingen av dem bærer masker. Foto; Eraldo Peres / AP / NTB scanpix
Tilhengere av Brasils president Jair Bolsonaro utenfor presidentpalasset i mai. Ingen av dem bærer masker. Foto; Eraldo Peres / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brasils utdanningsminister er blitt bøtelagt for å gå uten ansiktsmaske under et valgmøte for president Jair Bolsonaro.

Bolsonaro selv har flere ganger unnlatt å gå med maske og med det demonstrert at han ikke respekterer regler innført av lokale myndigheter.

Søndag stilte Abraham Weintraub opp på et valgmøte organisert av Bolsonaros tilhengere i Brasilia. Han er en av de mest omstridte ministrene i presidentens høyreorienterte regjering.

Under møtet håndhilste han flere ganger og stilte opp til fotografering sammen med demonstranter, hvorav mange heller ikke hadde på seg masker. Det har vært påbudt å gå med maske på offentlige steder i Brasilia siden april, og Weintraub endte opp med en bot på cirka 3.700 kroner, ifølge brasilianske medier.

Weintraub selv skriver på Twitter at han ennå ikke er blitt varslet om boten.

– De forsøker å få meg til å holde kjeft for enhver pris, skriver han.

Bolsonaro, som kaller koronaviruset for «lille influensa» og som har kritisert det han mener er hysteriet rundt pandemien, har ennå ikke blitt bøtelagt for å gå uten maske.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært