EU ber USA revurdere WHO-deltakelse

<p>EUs utenrikssjef Josep Borrell var vert for utenriksministermøtet, der også USAs Mike Pompeo deltok. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
EUs utenrikssjef Josep Borrell var vert for utenriksministermøtet, der også USAs Mike Pompeo deltok. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix

EUs utenrikssjef håper USA vil revurdere beslutningen om å forlate WHO. Pandemien viser behovet for samarbeid, sier han etter et møte med USAs utenriksminister.

– Jeg understreket at det ikke finnes noe bedre eksempel på behovet for internasjonalt samarbeid. Globale problemer krever globale løsninger og multilaterale verktøy mer enn noen gang, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell.

Mandag ettermiddag var USAs utenriksminister Mike Pompeo gjest på EUs utenriksministermøte.

Pompeo var invitert til Brussel tidligere i år, men det besøket måtte avlyses da covid-19-pandemien slo til for alvor. Borrell sier hovedpoenget med mandagens videomøte var en strategisk dialog om det transatlantiske samarbeidet.

– Vi er ikke enige om alt, men vi er mer forpliktet til dette samarbeidet enn noensinne, sier Borrell.

I tillegg til å beklage USAs planer om å gå ut av Verdens helseorganisasjon WHO, var det ifølge Borrell tre hovedtemaer for møtet: Kina, fredsprosessen i Midtøsten og EUs naboskap i øst, med vekt på Ukraina.

– I tillegg snakket vi om desinformasjon, et problem som spenner over flere av sakene som ble diskutert. Demokratiet er tuftet på fri og rettferdig informasjon, understreker Borrell.

– Dersom borgerne ikke har tilgang til dette, eller forgiftes med falske nyheter, kan deltakelsen i demokratiske prosesser stå i fare.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært