Tyrkisk-russisk ministermøte om Libya utsatt

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (til høyre) møtte lederen for den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya, Fayez al-Sarraj, i Ankara i begynnelsen av juni. Et planlagt møte mellom russiske og tyrkiske ministre om situasjonen i landet søndag er blitt utsatt. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (til høyre) møtte lederen for den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya, Fayez al-Sarraj, i Ankara i begynnelsen av juni. Et planlagt møte mellom russiske og tyrkiske ministre om situasjonen i landet søndag er blitt utsatt. Foto: AP / NTB scanpix

Den russiske forsvars- og utenriksministerens planlagte besøk i Tyrkia er utsatt. Partene skulle diskutere situasjonen i Libya.

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu og hans russiske motpart Sergej Lavrov har snakket sammen på telefon, og blitt enige om å finne en ny dato, opplyser myndighetene i Ankara.

Irans utenriksminister Javad Zarif skulle også ha deltatt på søndagens møte.

Tjenestemenn på lavere nivå skal holde kontakten i dagene som kommer. Ifølge det russiske utenriksdepartementet var formålet med det planlagte ministermøtet å finne en løsning på konflikten i Libya, i første omgang dreier det seg om å få på plass en våpenhvileavtale.

Tyrkia støtter den internasjonal anerkjente regjeringen i landet, som ledes av Fayez al-Sarraj, mens Russland støtter opprørsgeneralen Khalifa Haftars styrker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært