Helseministeren i Chile byttet ut etter justering av dødstall

Helsearbeider tar imot en pasient med pusteproblemer ved San Jose-sykehuset i Santiago i Chile fredag. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix
Helsearbeider tar imot en pasient med pusteproblemer ved San Jose-sykehuset i Santiago i Chile fredag. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Chiles har fått nye helseminister etter misnøye med hvordan ledelsene i det hardt rammede landet har taklet koronakrisen.

President Sebastián Piñera kunngjorde helseminister Jaime Mañalich sin avgang lørdag, og senere å dagen ble Enrique Paris tatt i ed som ny statsråd i en seremoni strømmet på nett.

Kritikken mot den avgåtte helseministeren har økt mens debatten rundt håndtering av smitte- og dødstall har pågått i Chile.

Ifølge de offisielle registrerte tallene er antall covid-19-dødsfall i Chile oppe i over 3.000, men ifølge en melding fra den undersøkende journalistiske organisasjonen CIPER lørdag, har Chile informert Verdens helseorganisasjon (WHO) om at det reelle tallet trolig er over 5.000.

Visehelseminister Paula Daza forklarer de ulike tallene med at det nye tallet presentert for WHO, inkluderer både bekreftede og mistenkte covid-19-dødsfall, mens det lavere tallet kun tar med bekreftede tilfeller.

Fredag satte Chile nye rekord for antall smittetilfeller registrert på 24 timer med 6.754 positive koronavirustester. I samme periode bekreftet landet 222 covid-19-dødsfall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært