Byrådet i Minneapolis med neste skritt for å bytte ut politiet med ny modell

Minneapolis' byråd gikk fredag enstemmig inn ​​for å oppløse byens politistyrke og erstatte den med det som omtales som en samfunnssikkerhetsavdeling. Bilde fra da Alondra Cano i byrådet snakket om veien videre søndag på et arrangement i Powderhorn Park, der tema er at alle midler til politiet i byen Minneapolis trekkes, politietaten legges ned, for så å gjenoppbygges: restrukturert og reformert. Foto: Jerry Holt / Star Tribune / AP / NTB scanpix
Minneapolis' byråd gikk fredag enstemmig inn ​​for å oppløse byens politistyrke og erstatte den med det som omtales som en samfunnssikkerhetsavdeling. Bilde fra da Alondra Cano i byrådet snakket om veien videre søndag på et arrangement i Powderhorn Park, der tema er at alle midler til politiet i byen Minneapolis trekkes, politietaten legges ned, for så å gjenoppbygges: restrukturert og reformert. Foto: Jerry Holt / Star Tribune / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minneapolis vil lage en plan for å bytte ut politiet i byen med en såkalt samfunnssikkerhetsavdeling, som skal ta seg av ro, orden og sikkerhet.

Hensikten er at velgerne skal få ta stilling til planen ved valget 3. november.

Minneapolis' byråd gikk fredag enstemmig inn ​​for å lage planen for å oppløse byens politistyrke og erstatte politiet med det som omtales som en samfunnssikkerhetsavdeling.

Avgjørelsen kommer tre uker etter at afroamerikanske George Floyd døde mens han var i politiets varetekt, et drap som utløste omfattende demonstrasjoner og krav om politireform lokalt.

Resolusjonen som er godkjent fredag innebærer å «starte en ettårig prosess med samfunnsengasjement, forskning og strukturelle endringer for å skape en transformerende, ny modell for å dyrke fram trygghet i byen vår.»

– Sammen skal vi slå fast hva trygghet innebærer for alle, heter det i resolusjonen.

Avgjørelsen fredag kommer dager etter at et flertall Minneapolis' byråd uttalte at det hadde gått inn for å legge ned politiavdelingen i byen for deretter å gjenoppbygge enheten igjen, mot borgermesterens vilje. Etter press om forklaring på hva dette faktisk innebærer kom fredag resolusjonen, som neste steg i prosessen.

Byrådsleder Lisa Bender sier målet er å få planen for endringene på stemmeseddelen 3. november.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært