India passerer Storbritannia i antall coronatilfeller

En kvinne venter på å få tatt en coronatest mens en helsearbeider iført beskyttelsesutstyr desinfiserer venterommet på Gauhati Medical College Hospital i Guwahati i delstaten Assam søndag 17. mai. Foto: Anupam Nath / AP / NTB scanpix
En kvinne venter på å få tatt en coronatest mens en helsearbeider iført beskyttelsesutstyr desinfiserer venterommet på Gauhati Medical College Hospital i Guwahati i delstaten Assam søndag 17. mai. Foto: Anupam Nath / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall coronatilfeller i India har steget til 295.772, opplyste myndighetene fredag. Landet har nå passert Storbritannia og er fjerde hardest rammet i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun USA, Brasil og Russland har nå flere påviste smittetilfeller enn India.

Men India, som har verdens nest største befolkning på 1,3 milliarder mennesker, har en relativt lav dødsrate. Så langt har myndighetene kunnet bekrefte 8.498 coronarelaterte dødsfall.

Indiske myndigheter har varslet en rekke gjenåpningstiltak etter en lang nedstengningsperiode. Helseeksperter tror at coronatilfellene derfor kan vokse raskt de neste par månedene.