Australias statsminister: Lar oss ikke tvinge av Kina

Australias statsminister Scott Morrison sier han ikke lar seg skremme av Kina og at han ikke vil bytte viktige verdier mot eksport.

Det er første gang Morrison har brukt ordet «tvang» om Kinas opptreden i forholdet til Australia.

– Vi er en åpen handelsnasjon, men jeg kommer aldri til å bytte bort våre verdier på grunn av tvang, uansett hvor den kommer fra, sa statsminister Morrison til radiostasjonen 2GB torsdag, ifølge ABC News.

Han la til at Australia alltid vil handle i tråd med sine nasjonale interesser og aldri la seg skremme av trusler.

Australias viktigste eksportpartner har gitt landet en kald skulder etter at Australia nektet å føye seg og avstå fra å be om en internasjonal gransking av coronautbruddets opprinnelse.

Kina truet med at det ville få konsekvenser, og det har det også fått. To av Australias viktigste eksportvarer til Kina, bygg og storfekjøtt, har fått påført toll eller er blitt stanset. I tillegg advarer kinesiske myndigheter turister og studenter mot å reise til Australia fordi Kina hevder det er risiko for å bli utsatt for rasisme der.

– Det er vrøvl. Det er en latterlig påstand, sa Morrison i et intervju med radiostasjonen 3AW i Melbourne torsdag.

Han la til at Australia er det beste landet i verden for internasjonal turisme og studier. Internasjonal utdanning og utvekslingsstudenter er den fjerde største eksportindustrien i Australia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært