Trump gjenopptar folkemøtene

President Donald Trump sliter på meningsmålingene og gjenopptar nå de store folkemøtene, i håp om at det skal sikre gjenvalg 3. november. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump sliter på meningsmålingene og gjenopptar nå de store folkemøtene, i håp om at det skal sikre gjenvalg 3. november. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Donald Trump trosser corona-advarsler og gjenopptar folkemøtene i håp om at dette skal bidra til å sikre gjenvalg i høsten presidentvalg.

Det første folkemøtet blir holdt i Oklahoma neste fredag, før Florida, Arizona og North Carolina står for tur.

Trump ligger nå bak tidligere visepresident Joe Biden på meningsmålingene. Biden ventes å bli Demokratenes utfordrer, selv om det formelt ennå ikke er avgjort.

Aktuelt: Ny måling: Kraftig fall i Trumps popularitet

Ifølge et gjennomsnitt av de ni siste landsdekkende målingene har Trump støtte fra 41,7 prosent av de spurte, mens Biden får 49,8 prosent oppslutning.

De store folkemøtene var et kjennetegn for Trumps valgkamp i 2016 og han har ofte framhevet sin egen evne til å fylle store stadioner med begeistrede velgere.

USA er imidlertid hardt rammet av coronapandemien med over 2 millioner smittede og 114.000 døde, flere enn noe annet land, og amerikanske helsemyndighetene fraråder store folkeansamlinger for å bremse smittespredningen.

Advarselen gjelder ikke minst arrangement innendørs, der risikoen for smittespredning er høyest.

Myndighetenes nedstengning av samfunnet har imidlertid rammet landets økonomi og mange amerikanere svært hardt, og kravet om gjenåpning vokser, ikke minst blant Trumps kjernevelgere.

Over 42 millioner amerikanere har meldt seg arbeidsledige siden midten av mars og den offisielle ledigheten er nå på 13,3 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært