– Ingen kjent konflikt mellom Floyd og Chauvin

<p>George Floyd ble lagt i bakken av drapssiktede Derek Chauvin utenfor en butikk i Minneapolis. Videobilder viser hvordan politimannen presser et kne mot halsen hans selv om Floyd ikke får puste. Ettersom minuttene går, slutter Floyd å snakke og bevege på seg. Samme dag blir han erklært død.</p>
George Floyd ble lagt i bakken av drapssiktede Derek Chauvin utenfor en butikk i Minneapolis. Videobilder viser hvordan politimannen presser et kne mot halsen hans selv om Floyd ikke får puste. Ettersom minuttene går, slutter Floyd å snakke og bevege på seg. Samme dag blir han erklært død. Foto: Darnella Frazier / AFP

George Floyd og drapssiktede Derek Chauvin kjente hverandre og jobbet på samme sted, men påstanden om at det var gnisninger mellom dem, er trukket tilbake.

En opprinnelig versjon av denne saken ble publisert 10. juni. I ettertid har kilden trukket tilbake påstanden om at Chauvin og Floyd havnet i en konflikt ved nattklubben der begge jobbet. Dette er en oppdatert sak.

Floyd og Chauvin jobbet ved samme nattklubb i en periode, og de kjente hverandre ganske godt, opplyste en av nattklubbens tidligere ansatte, David Pinney, til CBS News tidligere i juni.

Han sa også at det var uoverensstemmelser mellom dem, noe han forklarte med at den hvite politimannen var ekstremt aggressiv mot noen av gjestene.

Allerede dagen etter trakk imidlertid Pinney tilbake påstanden og sa at han hadde forvekslet Floyd med en annen ikke navngitt ansatt, som i likhet med Floyd var afroamerikaner.

Han fastholder imidlertid at Chauvin oppførte seg ekstremt aggressivt inne på nattklubben, ifølge CBS.

Nattklubbeier Maya Santamaria forteller at Chauvin var vakt utenfor utestedet i 17 år. Floyd var sikkerhetsvakt det siste året. Chauvin behandlet svarte gjester annerledes enn hvite, ifølge Santamaria.

Chauvin er siktet for forsettlig drap på Floyd under en pågripelse i Minneapolis 25. mai. I nesten ni minutter presset han kneet sitt mot nakken til Floyd, som gjentatte ganger sa han ikke fikk puste, før han sluttet å snakke og bevege på seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært