Nesten 50 skadd i protester i Beirut

En demonstrant som protesterer mot regjeringen, sparker en tåregassgranat som ble avfyrt mot demonstrantene i Beirut lørdag. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB scanpix
En demonstrant som protesterer mot regjeringen, sparker en tåregassgranat som ble avfyrt mot demonstrantene i Beirut lørdag. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da demonstranter igjen strømmet ut i gatene i Beirut for å protestere mot regjeringen og Libanons elendige økonomi, utartet det til gatekamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen ble 48 mennesker såret i voldshandlingene, hvorav 11 ble lagt inn på sykehus og resten fikk behandling på stedet, opplyser Libanons Røde Kors.

– Vi kom ut i gatene for å kreve våre rettigheter, be om helsehjelp, utdanning, jobber og grunnleggende rettigheter som mennesker trenger for å overleve, sier den 21 år gamle studenten Christina.

Det var den første store demonstrasjonen mot regjeringen siden myndighetene lempet på koronarestriksjonene. Voldelig ble det da tilhengere og motstandere av den libanesiske Hizbollah-bevegelsen barket sammen.

Det var også småslåssing mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, som avfyrte tåregass.