Oljeland enige om å forlenge kutt i oljeproduksjonen

Etter å ha nådd et historisk bunnivå i april, ble både nordsjøolje og amerikansk lettolje omsatt for over 40 dollar fatet. Illustrasjonsfoto: David Zalubowski / AP / NTB scanpix
Etter å ha nådd et historisk bunnivå i april, ble både nordsjøolje og amerikansk lettolje omsatt for over 40 dollar fatet. Illustrasjonsfoto: David Zalubowski / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oljekartellet Opec og samarbeidslandene er enige om å forlenge produksjonskuttet på nesten 10 millioner fat olje daglig ut juli.

De 13 medlemmene i Opec ble i et videomøte lørdag enige om å forlenge kuttene i oljeproduksjonen med en måned, opplyser Algeries oljeminister Mohamed Arkab.

Samarbeidsland, deriblant Russland og Mexico, deltok på et møte med Opec senere samme dag, og de gikk ifølge nyhetsbyrået AP med på kuttene.

En avtale om kutt i oljeproduksjonen ble inngått i april, da det ble klart at koronapandemiens økonomiske ringvirkninger kom til å bli omfattende. I henhold til avtalen har Opec og samarbeidslandene lovet å kutte produksjonen med 9,7 millioner fat daglig i hele mai og juni.

Både nordsjøolje og amerikansk lettolje ble i begynnelsen av juni omsatt for over 40 dollar fatet, og lørdag steg prisen på nordsøolje til over 42 dollar fatet.

Rundt 20. april sank prisene til et historisk bunnivå. Ett fat nordsjøolje kostet ned mot 15 dollar fatet, mens prisen på amerikansk lettolje sank under 0.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært