Kina fraråder reiser til Australia

Inngangen til Australias ambassade i Beijing. Kina ber nå sine innbyggere om ikke å reise til Australia.
Inngangen til Australias ambassade i Beijing. Kina ber nå sine innbyggere om ikke å reise til Australia. Foto: Ng Han Guan / AP

Kina ber sine innbyggere om ikke å besøke Australia og begrunner reiserådet med at de risikerer å bli diskriminert og utsatt for rasistisk vold.

Tiltaket synes å være en straff for at Australia sto i bresjen for kravet om at det må iverksettes en internasjonal granskning av Kinas håndtering av coronapandemien.

I et notat, som fredag ble offentliggjort av Kinas kultur- og turismedepartement, står det at det har vært en økning i diskriminering av kinesere og andre asiater i Australia som følge av pandemien.

– Departementet råder kinesiske turister til å være mer forsiktige når det gjelder egen sikkerhet og unngå reiser til Australia, skriver departementet.

Kina har fra før av i praksis stanset all import av australsk byggkorn ved å innføre toll på over 80 prosent av avlingene. Samtidig har kinesiske myndigheter beskyldt Australia for å bryte reglene i Verdens handelsorganisasjon og for å dumpe bygg på det kinesiske markedet.

Tiltaket kom en uke etter at Kina forbød import av storfekjøtt fra Australias fire største slakterier på grunn av uenighet om merking av produktene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært