Kina fraråder reiser til Australia

Inngangen til Australias ambassade i Beijing. Kina ber nå sine innbyggere om ikke å reise til Australia.
Inngangen til Australias ambassade i Beijing. Kina ber nå sine innbyggere om ikke å reise til Australia. Foto: Ng Han Guan / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina ber sine innbyggere om ikke å besøke Australia og begrunner reiserådet med at de risikerer å bli diskriminert og utsatt for rasistisk vold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltaket synes å være en straff for at Australia sto i bresjen for kravet om at det må iverksettes en internasjonal granskning av Kinas håndtering av coronapandemien.

I et notat, som fredag ble offentliggjort av Kinas kultur- og turismedepartement, står det at det har vært en økning i diskriminering av kinesere og andre asiater i Australia som følge av pandemien.

– Departementet råder kinesiske turister til å være mer forsiktige når det gjelder egen sikkerhet og unngå reiser til Australia, skriver departementet.

Kina har fra før av i praksis stanset all import av australsk byggkorn ved å innføre toll på over 80 prosent av avlingene. Samtidig har kinesiske myndigheter beskyldt Australia for å bryte reglene i Verdens handelsorganisasjon og for å dumpe bygg på det kinesiske markedet.

Tiltaket kom en uke etter at Kina forbød import av storfekjøtt fra Australias fire største slakterier på grunn av uenighet om merking av produktene.