Joe Biden har sikret grepet om nominasjonen

Joe Biden har sikret seg de nødvendige delegatene som trengs for at han skal utpekes til Demokratenes presidentkandidat og ta opp kampen mot Donald Trump. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
Joe Biden har sikret seg de nødvendige delegatene som trengs for at han skal utpekes til Demokratenes presidentkandidat og ta opp kampen mot Donald Trump. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Joe Biden har sikret seg de nødvendige delegatene som trengs for at han skal utpekes til Demokratenes presidentkandidat og ta opp kampen mot Donald Trump.

– Folkens, i kveld sikret vi oss de 1.991 delegatene vi trengte for å vinne nominasjonen. Jeg skal bruke hver dag til å kjempe for å få din stemme, slik at vi sammen kan vinne kampen om dette landets sjel, skriver Biden på Twitter.

Den tidligere visepresidenten har fungert som partiets leder siden utfordreren Bernie Sanders avsluttet sin nominasjonskamp i april. Biden samlet de siste av de 1.991 nødvendige delegatene etter at sju delstater og District of Columbia avholdt nominasjonsvalg tirsdag.

– Det var en ære å kjempe sammen med en av de mest talentfulle gruppene kandidater Det demokratiske partiet noen gang har hatt, sier Biden i en uttalelse som ble publisert fredag.

Han legger til at han er glad for at «vi går inn i valget som et samlet parti»

Biden nådde grensen tre dager etter at primærvalgene ble holdt fordi det for flere stater tok dager å komme fram til det endelige resultatet. Årsaken var det store antallet stemmer per post.

Biden har nå 1.993 delegater og det gjenstår nominasjonsvalg i åtte delstater og tre amerikanske territorier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært