Trump: En flott dag for George Floyd

President Donald Trump kalte på kort varsel inn til pressekonferanse i Rosehagen utenfor Det hvite hus der han snakket i nesten en time og skrøt av USAs økonomi og egen håndtering av coronapandemien. (AP Photo/Patrick Semansky)
President Donald Trump kalte på kort varsel inn til pressekonferanse i Rosehagen utenfor Det hvite hus der han snakket i nesten en time og skrøt av USAs økonomi og egen håndtering av coronapandemien. (AP Photo/Patrick Semansky) Foto: Patrick Semansky / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da president Donald Trump møtte pressen for å skryte av USAs arbeidsmarked, tok han også til orde for likestilling og sa at det er en god dag for George Floyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump nevnte Floyd da han snakket i nesten en time utenfor Det hvite hus etter at arbeidsdepartementet hadde kommet med den gode nyheten om at 2,5 millioner flere personer kom i jobb i mai.

– Vi så alle hva som skjedde forrige uke, vi kan ikke la det skje, sa Trump elleve dager etter at afroamerikanske Floyd døde under en brutal pågripelse i Minnesota.

USA preges av omfattende demonstrasjoner mot rasisme og politivold, samt opptøyer i flere byer kjølvannet av drapet. Trump sa at økonomisk framgang er svaret på rasemessig ulikhet og «den beste tingen som kan skje for raserelasjoner».

– Likhet for loven må bety at alle amerikanere får lik behandling i alle møter med politiet, uavhengig av rase, farge, kjønn eller overbevisning, de er nødt til å bli rettferdig behandlet av dem som håndhever loven, sa Trump.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Forhåpentligvis ser George ned på oss akkurat nå og sier at dette er en flott ting som skjer for landet vårt, sa Trump.

– Det er en flott dag for ham. Det er en flott dag for alle. Det er en flott, flott dag med hensyn til likhet, la presidenten til, tilsynelatende med henvisning til arbeidsmarkedet.

Økonomer hadde på forhånd ventet at ytterligere 8 millioner ville bli registrert som ledige, men i stedet falt ledigheten fra 14,7 prosent i april til 13,3 prosent i mai.

En politimann er siktet for drapet på Floyd og tre andre for medvirkning.