Beskjed om Palme-drapet kommer 10. juni

Sveriges statsminister Olof Palme (bildet er tatt i 1984) ble drept på gata i 1986.
Sveriges statsminister Olof Palme (bildet er tatt i 1984) ble drept på gata i 1986. Foto: Tobbe Gustavsson/tt / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svensk påtalemyndighet vil onsdag neste uke offentliggjøre sin beslutning når det gjelder etterforskningen av drapet på Olof Palme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder for Palmegruppen, sjefaktor Krister Petterson, vil da kunngjøre om etterforskningen skal henlegges etter 34 års arbeid, enten fordi det ikke er oppklart eller fordi en eventuell gjerningsperson er død. Alternativet er at det reises tiltale.

Tidligere har Petterson sagt at han er optimistisk med hensyn til å kunne presentere hvem som var ansvarlig for drapet på Sveriges daværende statsminister, men ingen mistenkt er så langt navngitt.

Olof Palme ble skutt og drept på Sveavägen i Stockholm 28. februar 1986. Etterforskerne har opp gjennom årene lansert en rekke ulike spor og gjerningspersoner, men bare en gang har det resultert i tiltale. Christer Pettersson ble først ble dømt for drapet, men deretter frikjent. Han døde i 2004.

Aftonbladet har tidligere skrevet at Palmegruppen har konkludert med at det ikke var Christer Pettersson som sto bak attentatet mot Palme, men en annen navngitt mann. Avisens kilder er anonyme.

Onsdagens pressekonferanse begynner klokka 9.30. Også etterforskningsleder Hans Melander skal delta.