Guaidó på den franske ambassaden i Caracas

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó har tatt tilhold på den franske ambassaden i hovedstaden Caracas, sier landets utenriksminister Jorge Arreaza. Arkivfoto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó har tatt tilhold på den franske ambassaden i hovedstaden Caracas, sier landets utenriksminister Jorge Arreaza. Arkivfoto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó har tatt tilhold på den franske ambassaden i hovedstaden Caracas, sier landets utenriksminister Jorge Arreaza.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opplysningen kommer tre dager etter at president Nicolás Maduro hintet om at den politiske rivalen hadde «gjemt seg» på en ambassade.

– Vi kan ikke ta oss inn på området til noens lands ambassade, i dette tilfellet Spania eller Frankrike, sa Arreaza og la til at en pågripelse ved bruk av makt dermed «ikke er mulig».

Han kom med uttalelsen etter å ha blitt spurt om hvor Leopoldo Lopez, en annen framtredende opposisjonspolitiker, befinner seg. Lopez har tatt tilhold ved den spanske ambassaden.

Venezuelas statsadvokatembete innkalte i slutten av mars Guaidó etter å ha gransket det de mener var et kuppforsøk og forsøk på drap.