USA: Tiananmen-massakren ikke glemt

Det ble tent lys i Hongkong torsdag for å minnes ofrene etter massakren på Tiananmen-plassen i 1989. USA ber Kina om en fullstendig oversikt over ofrene for hendelsen. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
Det ble tent lys i Hongkong torsdag for å minnes ofrene etter massakren på Tiananmen-plassen i 1989. USA ber Kina om en fullstendig oversikt over ofrene for hendelsen. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hvite hus sier «nedslaktingen» av demonstranter på Tiananmen-plassen i Beijing i 1989 ikke er glemt og oppfordrer Kina til å presentere nøyaktige dødstall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kinesiske kommunistpartiets nedslakting av ubevæpnede demonstranter er en tragedie som ikke blir glemt, sier president Donals Trumps pressetalskvinne Kayleigh McEnany i en uttalelse.

Videre i uttalelsen heter det at «USA oppfordrer Kina til å hedre minnet til de døde og sørge for en fullstendig oversikt over dem som ble drept, pågrepet eller fortsatt er savnet etter hendelsene på Tiananmen-plassen 4. juni. 1989».

Den dagen rykket det kinesiske militæret inn mot demonstrasjoner for demokrati og menneskerettigheter på Tiananmen-plassen i hovedstaden Beijing. Tusenvis av demonstranter ble drept, men det nøyaktige antallet er ukjent.