Rekordmange koronarelaterte dødsfall i Brasil – forbigår Italia

Tallet på koronarelaterte dødsfall i Brasil overstiger 34.000. Brasil passerer dermed Italia, og er nå landet med tredje flest koronadødsfall i verden. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix
Tallet på koronarelaterte dødsfall i Brasil overstiger 34.000. Brasil passerer dermed Italia, og er nå landet med tredje flest koronadødsfall i verden. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på koronarelaterte dødsfall i Brasil overstiger 34.000. Brasil passerer dermed Italia, og er nå landet med tredje flest koronadødsfall i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det søramerikanske landet rapporterte ny rekord i daglige koronarelaterte dødsfall torsdag med 1.473 døde det siste døgnet. Det samlede antall døde er nå 34.021. Bare USA og Storbritannia har flere rapporterte koronadødsfall.

Tallet på smittede i Brasil har steget til 614.941, opplyser helsedepartementet i landet, og det er kun USA som har flere smittetilfeller.

Eksperter sier manglende testing i Brasil betyr at det reelle tallet trolig er mye høyere. Latin-Amerika er det nye episenteret for koronaviruset, og Brasil med sine 210 millioner innbyggere er landet i regionen som er hardest rammet.

President Jair Bolsonaro har vært sterkt imot sentrale smitteverntiltak som innebærer at folk holder seg hjemme for å hindre spredning, selv om smittetallene øker.

Den svært høyreorienterte lederen har oppfordret selskaper til å gå til «krig» mot delstatsguvernører som gir ordre om å stenge forretningene. Han mener tiltakene rammer landets og Latin-Amerikas økonomi unødvendig.