Trump sier fangeutveksling gjør Iran-avtale mulig

Løslatte Michael White, her sammen med USAs spesialutsending for Iran Brian Hook på flyplassen i Zürich i Sveits. Foto: Det amerikanske utenriksdepartementet via AP / NTB scanpix
Løslatte Michael White, her sammen med USAs spesialutsending for Iran Brian Hook på flyplassen i Zürich i Sveits. Foto: Det amerikanske utenriksdepartementet via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump takker Iran for løslatelsen av en amerikansk veteran fra marinen og sier det viser at en avtale med Iran er mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har hentet hjem mer en 40 gisler og fanger siden jeg tok over som president. Takk, Iran! Det viser at en avtale er mulig! tvitrer Trump.

Presidenten skriver også at han snakket på telefon med Michael White, som ble fløyet ut av Iran torsdag etter to år i fangenskap.

47 år gamle Michael White ble pågrepet i juli 2018 mens han var i Iran for å besøke kjæresten. Han ble dømt til ti års fengsel for å ha fornærmet Irans øverste leder og for å ha publisert privat informasjon på nett.

USA har også løslatt to iranske forskere denne uken.