Forvirring om grenseåpning i Spania

Folk i Madrid deltar i en markering for alle som har dødd etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Nå er smittefaren vurdert som såpass liten at landet trolig åpner grensene 1. juli. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix
Folk i Madrid deltar i en markering for alle som har dødd etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Nå er smittefaren vurdert som såpass liten at landet trolig åpner grensene 1. juli. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spania skal åpne sine landegrenser mot Frankrike og Portugal 1. juli, opplyser turismedepartementet etter å ha antydet at det ville skje tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forvirringen oppsto da landets turistminister Reyes Maroto sa til utenlandsk presse torsdag at restriksjonene på reiser over grensene til nabolandene skulle oppheves 22. juni.

Da regjeringen i Portugal ba om en klargjøring, presiserte det spanske departementet at planen fortsatt er at Spania skal åpne grensene til nabolandene samtidig som landet åpner for internasjonal turisme fra 1. juli.

Grensene har vært stengt i tre måneder som et smitteverntiltak. Når den nasjonale unntakstilstanden tar slutt 21. juni, oppheves også alle reiserestriksjoner innenlands.