DEA får overvåke demonstranter

Justisdepartementet i USA har gitt narkotikapolitiet DEA midlertidig lov til å håndheve ethvert føderalt lovbrudd på grunn av demonstrasjonene i landet. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
Justisdepartementet i USA har gitt narkotikapolitiet DEA midlertidig lov til å håndheve ethvert føderalt lovbrudd på grunn av demonstrasjonene i landet. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Justisdepartementet i USA har gitt narkotikapolitiet DEA midlertidig lov til å håndheve ethvert føderalt lovbrudd på grunn av demonstrasjonene i landet.

Narkotikapolitiet får i et to sider langt notat fra justisdepartementet også lov til å gjennomføre skjult overvåking og til samle informasjon om folk som deltar i demonstrasjonene etter George Floyds død, skriver Buzzfeed News.

I notatet heter det at Floyds død har ført til «omfattende protester i hele landet som i noen tilfeller har ført til vold og plyndring» og politiet i noen området har slitt med å håndtere situasjonen. Derfor blir narkotikapolitiet nå gitt midlertidige og videre fullmakter.

Mandag sa president Donald Trump at han mobiliserer alle tilgjengelige sivile og militære føderale ressurser for å slå ned de voldelige demonstrasjonene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært