Pulitzer-komiteen fordømmer angrep på journalister i USA

Demonstranter i Minneapolis samlet seg mandag nær stedet der George Floyd døde 25. mai. Journalister som har dekket demonstrasjonene har blitt angrepet og arrestert.
Demonstranter i Minneapolis samlet seg mandag nær stedet der George Floyd døde 25. mai. Journalister som har dekket demonstrasjonene har blitt angrepet og arrestert. Foto: Julio Cortez / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Journalister som dekker demonstrasjonene i USA, har blitt angrepet av politiet og fengslet. Pulitzer-komiteen ber om at gjerningspersonene blir holdt ansvarlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressefolk har «med vilje blitt skutt på med gummikuler, tåregass og pepperspray» av politiet, ifølge en rapport fra interesseorganisasjonen Reporters Committee for Freedom of The Press (RCFP).

Komiteen til den prestisjetunge Pulitzerprisen, som deles ut til journalister, fordømmer angrepene.

«Det er avgjørende at journalister er trygge når de utfører sin kritiske rolle, beskyttet av grunnlovens første tillegg, i å dokumentere offentlige hendelser i en tid preget av dype splittelser og allmenn spenning,» sier komiteen.

Blant annet ble CNN-journalist Omar Jimenez anholdt av politiet fredag 29. mai i byen Minneapolis.

Samme kveld skjøt politiet i byen Louisville pepperkuler på journalistene Kaitlin Rust og James Dobsom, ifølge New York Times.

Pulitzerprisen oppfordrer myndighetene til å holde ansvarlig de som står bak angrepene og fengslingene.

Journalistene var på jobb for å dekke demonstrasjonene som brøt ut etter at afroamerikanske George Floyd 25. mai døde under en hardhendt pågripelse i Minneapolis.